Evsel ve küçük tüketimli ticari tesislerde, doğalgazın kullanımına yönelik olarak oluşturulacak tesisatların; tasarımı, yapımı, kontrolü, işletmeye alınması ve işletmeye alınmasından sonra yapılabilecek ilave ve tadilatları kapsar.
Çözüm Tesisat; Servis kutusundan itibaren ısıtma (kombi, kazan, soba, radyant ısıtıcı v.s ), ticari tesis için doğalgaz tesisatı (fırın, ocak, kuzine, döner ocağı, buhar tesisatı v.s), mutfak ve ocaklar için doğalgaz tesisatını İGDAŞ teknik şartnamesine uygun olarak tasarımını, imalatını, projelendirilmesini en uygun fiyatlarla, estetikten ödün vermeden müşterilerinin hizmetine sunmaktadır.
Doğalgaz Tesisatı yaptırmak istiyorsanız en uygun fiyat, size özel teklifler, proje ve fiyat için bizi arayabilirsiniz. Müşteri temsilcilerizden yardım almak için bizi arayın.
Kolon Tesisatı: İGDAŞ servis kutusundan itibaren binadaki tüm dairelere giden sayaç vanalarına kadar olan tesisattır. Kolon tesisatlarında bütün binanın doğalgaz tesisatını kesen ana kesme vanası kullanılması zorunludur. Kolon tesisatlarında deprem vanası kullanılması zorunludur. Servis kutusunun olmaması ve uygun olması durumunda yan binalardan hat alınabilir. Erdemir Mühendisliğin uzman kadrosu ve yetkili kaynakçı ustalarıyla; boru çapının belirlenmesi, güzergah seçimi, kaynak ve montaj işçiliği ile müşterilerimize hizmet etmektedir.
İç Tesisat: Sayaçtan itibaren yakıcı cihazlara kadar olan tesisattır. Evsel tüketimde ocak, kombi, soba şofbene kadar olan tesisattır. Vidalı birleştirme ile montaj işlemleri yapılır. Çözüm Tesisat uzman kadrosu, İGDAŞ yetkili tesisatçı ustalarıyla doğalgaz tesisatının güzergahını, boru çaplarını, kullanılacak yakıcı cihazların yerini tespit edip montaj işlemlerini yapmaktadır. Onaylanan projeye göre doğalgaz tesisatı yetkili ustalarımızla yapılmaktadır.
Doğalgaz tesisatınızın nasıl yapılacağı, hangi güzergahlardan geçeceği, kombinizin nereye konulması gerektiği, ne kadar petek konulursa evinizin ısınacağı ve birçok sorunuzun keşif sırasında deneyimli personelimiz tarafından cevaplandırılıyor.
Kalorifer Tesisatı
Servis kutusundan başlayan tesisata bina girişine yakın ulaşılabilir konumda bir yerde ana kesme vanası eklenmelidir. Tesisatı elektriksel yüklerden korumak için tesisata bakır cubuk ile topraklama yapılmalıdır. Bazı gaz dağıtım bölgelerinde A.K.V’nin yanında deprem vanası kullanımı da zorunludur. Tesisatın geçtiği kapalı mahal havalandırılmalıdır. Örneğin; tesisat merdiven boşluğundan ilerliyorsa merdiven boşluğunun en üst kısmına yeterli büyüklükte ve açık atmosfere açılan bir menfez gerekmektedir. Eğer tesisatın geçeceği bir şaft mevcut ise PE kaplı boru kullanılması zorunludur. Şaft sadece doğalgaz tesisatına özel olarak ayrılmalı ve yeterli havalandırma şartlarına uygun olmak zorundadır.
Isıtma sistemleri ısı enerjisini üreten cihaz ile ısıyı ortama aktaracak olan cihaza veya eşanjöre ileten sisteme denir. Taşıyıcı akışkan olarak su veya hava kullanılabilir. Kullanılacak akışkana göre farklı sistemler veya malzemeler kullanılmaktadır. Günümüzde bireysel kullanımlarda ısı taşıyıcı akışkan olarak genellikle su kullanılmaktadır. Bu sistemler çoğunlukla kapalı devre sistemlerdir. Kapalı devre sistemler müdahale olmadıkça sistemden kütle ekşitmeyen sistemlerdir.
Plastik Tesisat
Plastik tesisat şapaltı veya şapüstü olarak uygulanabilmektedir. Kullanılan malzemeler teknoloji ile beraber gelişmiştir. Günümüzde cihazdan çıkan enerjiyi radyatörlere ısı kaybı olmadan taşımak için plastik kompozit boruların kullanımı verim açısından çok önemlidir. Sistem kapalı devre olduğu için sabit miktarda su ısıtma cihazına girer ve çıkar. Sürkilasyonun rahat olması direnç noktalarının az olması verimi yükselten etmenlerdendir. Ayrıca kayıp noktaları mesafe pompa gücü gibi parametreler göz önüne alınarak boru çapı seçilmelidir.
Radyatör Montajı
Radyatörler ısıtma grubunda cihazlarda kazanılan enerjiyi istenilen ortama aktaran elemanlardır. Radyatörler eşanjör tiplerinden biridir. Kombi ile beraber kullanımlarında ısınan sıcak suyu mahalle atmak için kullanır.
Kullanılan sistem eğer ısıtma cihazı kombi ise çalışma sıcaklıkları 80/600C veya 90/700C’dir. Sıcaklık ne kadar yüksek ise Işınım miktarı o kadar yüksektir. Isıyı iletim ve taşıma yolu ile aktarılır. İdeal bir sistemde ısının %30 i ışınım %70 taşınım ile ısı transferi gerçekleşir.
Radyatörlerin amacı ısı iletmek olduğu için maddesel yapısından kullanılan elementler genellikle ısı iletim katsayısı yüksek olan elementlerdir. Maddenin yapısal tarafı daha çok taşınım yolu ile iletilen kısmı etkilemektedir. Işınımı etkileyen en büyük faktörler boya ve geometrik kısımdır. Daha verimli bir ısı geçişi elde etmek için radyatörlerin yüzey alanları geniş tutulmaktadır. Radyatörler şekil ve kullanılan malzemeye göre 4 sınıfa ayrılır:
Döküm Radyatör
Döküm radyatörler dilim olarak üretilmektedir. Aşınıma dayanaklıkları yüksek olduğu için uzun yıllar kullanılabilmektedir. Ama Şekli ve teknik özellikleri gereği bireysel kullanımda tercih edilmemektedir.
Teknoloji olarak geri de kaldığı için günümüzde kullanımı gitgide azalmaktadır.
Dilimli Çelik Radyatör
Döküm radyatörlere göre daha hafif ve daha ucuz olan dilimli çelik radyatörler, aşınmaya da döküm olanlara göre daha az dayanıklıdır. En fazla su hacmi bu tip radyatörlerdedir.
Panel Radyatörler
Günümüzde sıklıkla kullanılan radyatör çeşididir. Paslanmaz çelik levhalardan imal edilmektedir. Temel olarak iki parçadan oluşmaktadır. Panel ve konvektörlerden oluşmaktadır. Panel kısımları içnde sıcak su dolaşmaktadır. Konvektörler ile yüzey alanını artırarak ısı transfer miktarı yükseltilir.
Alüminyum Radyatör
İçinde sıcak su miktarı en az su miktarı olan radyatör biçimidir bundan dolayı en fazla yüzey alanına ihtiyaç duyulan sistemdir. Maddesel yapı gereği ısı transferi yüksektir. Isınıp soğuma hızı yüksektir.
Kış geldiğinde vazgeçilmez bir hizmet olan petek temizleme yaz geldiğinde unutulan hizmetler arasındadır.